En la nostra gestió, hem incorporat com a novetat la realització de tallers com a eina per a la intervenció amb les persones usuàries del servei. Aquestos punts, gestionats per la Fundació Salut i Comunitat, són de titularitat de la Conselleria de Família i Serveis Socials del Govern Balear.
Després de valorar les necessitats dels usuaris/es, vam iniciar una formació enfocada al desenvolupament d’ habilitats personals adreçades a la resolució de conflictes. Els primers tallers que vam dissenyar van ser dos:
Els tallers es van realitzar amb els diferents usuaris/es i vam formar grups de progenitors/es custodis/es i no custodis/es per afavorir l’empatia i que poguessin entendre la situació que viu l’altra part. Vam intentar que les persones usuàries fossin capaces per si mateixes d’arribar a acords.
Recentment hem tornat a posar en pràctica tallers, però dissenyant una estratègia més lúdica i amb un enfocament terapèutic alternatiu més interactiu i creatiu. Els tallers dissenyats han estat dos:
El taller de “Desayuno con Mándalas” ha tingut molt bon acolliment per part dels usuaris/es i hi ha hagut molta participació. La realització del mateix es va fer en l’horari de visites i van participar totes les famílies creant un espai d’interrelació i relaxació a través del dibuix i la combinació de colors.
Actualment és una activitat molt demandada, tant pels nins i nines com pels seus progenitors/es, ja que mitjançant el dibuix, s’aconsegueix un espai relaxat, creatiu i de comunicació. Són molts i moltes qui comparteixen l’activitat de forma intra i interfamiliar, la qual cosa permet alhora a l’equip tècnic observar la interacció, descobrir pautes de relació i oferir un punt de partida per a parlar d’emocions, problemes, sensacions… que d’una altra manera resultarien difícils d’abordar.
El taller de “Mindfulness per a famílies” l’hem programat més endavant, degut a que s’han tancat molts casos, alguns per acords entre les parts i uns altres per sentència judicial, i estem a l’espera de rebre nous.
Després d’aquesta evolució dels tallers, hem arribat a la conclusió que el joc i les activitats participatives són més adequades i tenen major acceptació que els tallers formals per aconseguir l’obertura i confiança necessàries entre les famílies i l’equip tècnic, així com entre progenitors/es i nins/es, i entre les famílies que comparteixen involuntàriament aquest espai.
Estimadas amigas y amigos, Como cada año, quiero felicitaros las fiestas y transmitiros, junto a…
Carmen Garcés López, de 65 años, se jubiló el pasado 11 de octubre. Sus últimos…
El Centro de Acogimiento de Menores de Sopuerta, servicio de titularidad de la Diputación Foral…
En el marco del 25N, los servicios residenciales de adicciones de la Fundación Salud y…
Nuestra entidad ha finalizado con buenos resultados el proyecto ICREA (Iniciativa para la gestión del…
Desde hace más de 22 años, Jordi Morillo, natural de Barcelona y afincado en la…